Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Fashion Houses for Summer 2015 (make up and hair trends)

Hello fashionistas,





      Τετάρτη σήμερα και έχω επιστρέψει ανανεωμένη, καθώς σας έχω σήμερα ένα αρκετά juicy άρθρο βγαλμένο από τις πιο γνωστές πασαρέλες! Όπως κάθε εποχή, σε fashion shows σε όλο τον κόσμο, λανσάρονται οι δημιουργίες όλων των σχεδιαστών, οι οποίες ανατρέπουν όλα τα δεδομένα. Δεν θα μιλήσουμε όμως σήμερα για ρούχα, για άλλη φορά είναι προγραμματισμένο. Για κοιτάξτε ξανά τον τίτλο....ωω ναι θα ξεκινήσουμε με τα βασικά! Με το αρχικό "στόλισμα" της εμφάνισης μας πριν από κάποια έξοδο...που δεν είναι κάτι άλλο από το μακιγιάζ και το χτένισμα. Εδώ είμαστε για να τα δούμε, να τα λατρέψουμε και να τα γιουχάρουμε.....



Πάμε να δούμε ποια είναι τα must για αυτό το καλοκαίρι.....







1) Sultry Smokey Eye






     




      
       Στην πασαρέλα της Γαλλίδας σχεδιάστριας Sonia Rykiel είδαμε πολύ smokey eye στο πάνω και κάτω μέρος των βλεφάρων και ελαφριά κυματιστά μαλλιά.  Με το smokey επικεντρώνεται η ένταση στα μάτια, δημιουργώντας ένα εφέ απαράμιλλης κομψότητας και γοητείας. Κολακεύει ιδιαίτερα τα ανοιχτόχρωμα μάτια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στα υπόλοιπα χάνεται...είναι ιδανικό για κάθε χρώμα, σχήμα ματιού. Σε συνδυασμό με την "χτενισμένη" μπούκλα θυμίζει κάτι από Brigitte Bardot, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχω αγαπήσει ήδη την όλη ιδέα. Στόχος των μακιγιέρ ήταν να φέρουν το Παρίσι στην πασαρέλα και νομίζω ότι το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία. Άψογο Παριζιάνικο look!










2) Γραφικo Eyeliner










     Για εμένα τo eyeliner είναι γενικά must! Λεπτή, χοντρή, μονή, διπλή η γραμμή αν είναι δεν έχει σημασία, αυτό έγκειται ξεκάθαρα στο γούστο του καθενός. Ο οίκος Yves Saint Laurent προτείνει πάντως άψογα γραφική εφαρμογή του eyeliner με έντονο πάχος της γραμμής, καλύπτοντας όλο το βλέφαρο. Τολμηρό αποτέλεσμα για τολμηρά γούστα...!Βέβαια πιστεύω έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου, το αν θα είναι ωραίο ή γελοίο. Οπότε lady, βρες ποιο σε εκφράζει και υποστήριξε το μέχρι τέλους. Όσο για χτένισμα, ο οίκος δεν προτείνει κάτι περίτεχνο...ίσια μαλλιά με φράτζα. Δεν είμαι λάτρης της φράτζας, επειδή έχω μικρό μέτωπο και δεν με πάει ούτε με σφαίρες. Αν όμως σου αρέσει, give it a shot. Αν δεν σου πηγαίνει no worries: Κάνε χωρίστρα κανονικά και όλα διορθώθηκαν!






3) Bright blue eyes








Ο Λιβανός σχεδιαστής μόδας Ellie Saab, στην συγκεκριμένη επίδειξη μόδας της κολεξιόν του ανέθεσε στους μακιγιερ που επιμελήθηκαν να αναδείξουν τα μάτια των μοντέλων με γαλάζιο μολύβι, γαλάζια σκιά, γαλάζιο eyeliner....άκρως καλοκαιρινό και πολύ κολακευτικό χρώμα για να δημιουργηθεί ένα παιχνιδιάρικο βλέμμα. Παρόλ' αυτά οι μακιγιερ κράτησαν τα φρύδια πιο χοντρά για ένταση και ένα πιο παρθένο φινίρισμα ( τύπου Brooke Shields στην γαλάζια λίμνη ή αλλιώς τύπου Cara Delevigne). Τα μαλλιά προτίμησαν να τα αφήσουν χαλαρά και κυμματιστά, όπως και στις παραπάνω εικόνες, με την διαφορά ότι τοποθέτησαν μια στέκα, τύπου μαθητικά χρόνια στο Gossip Girl και έτσι...












    Η Stella MacCartney  έβαλε μια άλλη πινελιά στην επίδειξη της...θέλησε να τονίσει την αγνότητα και την απλότητα με μακιγιάζ τύπου "no-make up". Ένας καθαρός καμβάς το πρόσωπο με μία δόση τέχνης στα μαλλιά. Πιασμένα σε αλογοουρά, αφού προηγουμένως λίγες σκορπισμένες τούφες επιμελήθηκαν με μασιά για ζικ ζακ εφέ. Μέτρια πράγματα....καταλαβαίνεις ότι η σχεδιάστρια ήθελε να δοθεί περισσότερη έμφαση στα ρούχα....



4) Αυτοκόλλητο Eyeliner 













    Ναι όπως καταλάβατε, το αυτοκόλλητο eyeliner it's a thing! Απορώ τι άλλο θα δημιουργηθεί για τον καλλωπισμό μας....Φρέσκο trend βγαλμένο από την επίδειξη μόδας του οίκου Dior. Οι αποχρώσεις του ανοιχτού μπλε κυριαρχούν γενικότερα στα fashion show, αφού θυμίζει θάλασσα και διακοπές. Ειδικότερα στα βλέφαρα τοποθετήθηκε κανονικά γραμμή και μεσαίο μήκους ουρά από υγρό eyeliner και ακριβώς από επάνω κόλλησαν δερμάτινα λεπτά  σιέλ κομμάτια (τύπου τεχνητού eyeliner). Στα φρύδια προτίμησαν να κρατήσουν σταθερά ένα πιο ανέμελο στυλ (παρόλο που υπάρχει μια τάδε διαφορά πάχους στα φρύδια των δυο μοντέλων, στην πλειονότητα κράτησαν bold eyebrows). Πάντως όσον αφορά το τεχνητό eyeliner, μπορεί να εφαρμοστεί με κόλλα όπως τις ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά υπάρχει και σε έτοιμο αυτοκόλλητο.







5) Wet Slicked Hair Look                                                                                                                     















      Στη επίδειξη του οίκου μόδας Balmain που πραγματοποιήθηκε περπάτησαν και δύο πολύ γνωστά ονόματα: Η Kendall Jenner και η Rosie Huntington-Whiteley. To top theme του show ήταν το στυλ των βρεγμένων μαλλιών, χτενισμένα προς τα πίσω και προς τα πλάγια. Το make up κρατήθηκε σε ουδέτερη ζώνη, αν και πιστεύω ότι το smokey θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Παρόλ' αυτά οι γήινοι τόνοι έδωσαν ένα πιο ανάλαφρο και φρέσκο look, ενώ τα μαλλιά ένα πιο προκλητικό και σεξι τελείωμα.








7) Twiggy Lashes                                                                                                                                    











      Πιο παιχνιδιάρικο look όσο της απόλυτης, θρυλικής Twiggy...δεν νομίζω να έχει!! Αυτό ακριβώς θέλησε και να πετύχει ο γαλλικός οίκος μόδας Rochas. Όλα τα μοντέλα απέκτησαν με την μάσκαρα αυτές τις χονδροειδής βλεφαρίδες και δόθηκε με αυτόν τον τρόπο ένα πιο αγγελικό και ταυτόχρονα αισθησιακό look. Σαν χτένισμα προτιμήθηκε η τέρμα πλαϊνή χωρίστρα και πίσω ένας χαλαρός και μικρός κότσος. Αποτέλεσμα που θυμίζει την δεκαετία του '60. Perfecto!






8) Chic Low Ponytail                                                                                                                          













   Φτάσαμε και στον οίκο Balenciaga, ο οποίος προμοτάρισε το ίσιο μακρύ μαλλί τοποθετημένο ελαφρώς και από τις δύο πλευρές πίσω από τα αυτιά. Θεωρώ ότι έδωσε μια γλυκανάλατη νότα στην εμφάνιση των μοντέλων, αλλά anyway δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, εφόσον τονίστηκε η απλότητα με μία δόση γλυκύτητας και εφηβείας. Λιτό το μακιγιάζ δίχως ένταση ή ακραιότητες. Θ έλεγα οτι το όλο στυλ ταιριάζει με τον οίκο, διότι δεν μας έχει συνηθίσει σε τρέλες, αλλά σε πολύ κομψές και κυριλέ εμφανίσεις.








9) Ψεύτικο Σκουλαρίκι Χειλιών                                              


















     Εντάξει δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά με το να το βλέπω σε επιδείξεις καταλαβαίνω ότι ο Βέλγος σχεδιαστής Dries Van Noten ήθελε κάτι πιο τρελό και καινούριο με την έννοια ότι δεν το έχουν χρησιμοποιήσει άλλη φορά σε πασαρέλα. Για ποιο άλλο θα μπορούσαμε να μιλάμε πέρα από το ψεύτικο χρυσό σκουλαρίκι χειλιών;! Ήθελαν να στολίσουν τα χείλια διαφορετικά από τα συνηθισμένα πρότυπα και το κατάφεραν, δεν τα πήγαν άσχημα.... Τα μαλλιά των μοντέλων διατηρήθηκαν ίσια με ανακατωμένες αφέλειες και χωρίστρα τοποθετήθηκε στην μέση για πιο σοβαρή εμφάνιση.










10) Ultimate Side Part Hair


















      Τι να πω;! Απλά λατρεύω τα ρούχα του Anthony Vaccarello!! Κομψά, σοφιστικέ...κάποιες φορές λίγο πιο τρελά, αλλά πάντα μοντέρνα και αρκετά για να γοητεύσουν.Ταιριάζει απόλυτα το στυλ της τέρμα πλαϊνής χωρίστρας, καθώς είναι ανέμελο και τέρμα αισθησιακό. Θυμίζει πάρα πολύ "πρωινό ξύπνημα και χτένισα τα μαλλιά μου στο πλάι", αλλά για εμένα αυτό είναι που δίνει μια έξτρα "θηλυκότητα" στο όλο θέμα της κολεξιόν "The Morning-After The Night-Before Make Up" που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι την Εβδομάδα Μόδας . Τέλος, οι λοβοί των αυτιών είναι βαμμένοι με υγρό eyeliner...ένα ακόμα trend που λανσάρεται...το make up jewelry! (που να το ήξερα μικρή όταν βαφόμουν ολόκληρη με μαρκαδόρους, όι κάποια μέρα θα γινόταν τάση...)









11) Glowy Skin
















     Ο οίκος Versace μπορεί να κράτησε γήινες αποχρώσεις στο πρόσωπο και απλότητα, αλλά έκλεψε τις εντυπώσεις με άλλες επιλογές του. Μία από αυτές είναι η γυαλάδα προσώπου, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί είτε με foundation που έχει ως βάση το λάδι, είτε με luminizer, είτε με foundation που περιέχει luminizer (ή αλλιώς highlighter). Στα χείλη, στα μάγουλα και στα μάτια δόθηκαν ροζ/ροδακινί τόνοι, κάτι το οποίο σε σύνολο με την γυαλάδα έδωσε υγεία, παραστατικότητα και ζωντάνια στο δέρμα των μοντέλων. Μαλλιά και φρύδια σε αρμονία, καθώς τα πρώτα είναι χτενισμένα τύπου βρεγμένα και τα τελευταία έντονα χωρίς γωνία για περισσότερη αθωότητα και ταυτόχρονα "τραχύ" και κομψό αποτέλεσμα...










12) Cleopatra's Eye-Thing and Head Hugging Hair
















    Μακιγιάζ και χτένισμα α λα Just Cavalli! Η γραμμή στο εξωτερικό κάτω βλέφαρο τύπου Κλεοπάτρας τονίζει και μορφοποιεί το μάτι εντυπωσιακά μπορώ να πω...Η επιδερμίδα δείχνει φρέσκια και υγιή με το στυλ "no make up" και τα μαλλιά είναι ελαφριές μπούκλες χτενισμένες και τοποθετημένες πίσω σαν φωλιά για κομψό αλλά και casual αποτέλεσμα. Επιπλέον τοποθετήθηκε στα μαλλιά Moroccan oil για την αποφυγή του φριζαρίσματος λόγω του περίτεχνου χτενίσματος.









13) Sleek Low Teased Up Ponytail


















    Επιμελημένο και εξαιρετικά καλαίσθητο look! Κάπως έτσι ο οίκος Gucci μας παρουσίασε αυτή την χαμηλή αλογοουρά, η οποία είναι φιξαρισμένη για όγκο, πάνω στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ένα minimal χτένισμα που προσφέρει λεπτότητα και διακριτικότητα. Το make up των μοντέλων προφανώς θεωρήθηκε πάλι σαν καμβάς για τα ρούχα-που είναι οι ζωγραφιές-, οπότε και κρατήθηκε σε "bare...no make up" face.... Και φυσικά η χωρίστρα διατηρήθηκε στην μέση δίνοντας αυστηρότητα...Η επιρροή του οίκου δεν θα μπορούσε παρά να είναι η δεκαετία του '90.








14) Spanish Romance

















    Τελευταία και καλύτερη εικόνα! Τα αγάπησα όλα για όλα! Ο οίκος Dolce and Gabbana εντυπωσιάζει για ακόμη μια φορά και δεν είναι καθόλου περίεργο αφού πάντα είναι εκεί για να ικανοποιήσει όλα α γούστα των γυναικών. Η ιταλική φίρμα λοιπόν σε αυτή την κολεξιόν επηρεάστηκε από τις ισπανικές ρίζες της Σικελίας (καθώς παλαιότερα η Σικελία ήταν υπό την κατοχή της Ισπανίας) και αποπνέει ρομάντσο και μυστήριο. Τα περισσότερα μοντέλα ήταν μελαχρινές, οπότε υποστήριξαν και απέδωσαν άψογα το όλο θέμα. Τα μαλλιά τους ήταν σε κότσους σινιόν (chignon) και τοποθετήθηκαν κόκκινα λουλούδια. Επίσης τα μάτια τους είχαν άψογα γραφικές ουρές.. Τα νύχια και τα χείλη τους ήταν επίσης σε κόκκινους τόνους. Ειδικότερα τα χείλη, τα χρωμάτισαν με ανοιχτόχρωμο matte lipstick, ενώ το κέντρο και το τόξο των χειλιών (cupid's bow) "πέρασαν" με μπορντώ ματ κραγιόν (πάλι της ίδιας φίρμας) για 3D αποτέλεσμα. Τα φρύδια είναι σμιλευμένα και χρωματισμένα για να ενισχύσουν την προσοχή.  Την ενίσχυσαν, την κέρδισαν, μας τα πήραν όλα!







   Τις περισσότερες φορές βλέπουμε τολμηρά, ίσως και λίγο ακραία outfits, hair και make up trends, τα οποία γίνονται κατά έναν περίεργο τρόπο must και αρχίζουν τα "εφαρμόζουν" όλοι πιστά -ένα πράγμα σαν μαζοποίηση! Αυτός δεν είναι ο κόσμος της μόδας, αυτός είναι ο κόσμος της τρέλας και του χάους....


Προσωπικά, θεωρώ ότι η μόδα είναι κάτι ακατέργαστο, που το παίρνεις εσύ και το κάνεις δικό σου με γνώμονα το γούστο σου. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις τάσεις, όπως και κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για τις προσωπικές στυλιστικές του επιλογές. Ως λογικά όντα έχουμε την ελευθερία της βούλησης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι καθένας πράττει για τον εαυτό του...ποτέ και κανένας δεν είναι καταλληλότερος από εμάς τους ίδιους όσον αφορά την επιλογή, η οποία και προφανώς θα επηρεάσει αποκλειστικά εμάς. Οι οίκοι της μόδας σου δίνουν απλά "τροφή" για επεξεργασία! Ότι θέλεις το κρατάς, ό,τι όχι, το πετάς. Και φυσικά τίποτα δεν είναι ντεμοντέ! Δεν είναι προφανές ότι η μόδα συνεχώς ανανεώνεται;! Τάσεις του '60, '70', 80 και πάει λέγοντας κάνουν επανεμφάνιση χωρίς κανέναν δισταγμό. Αυτός είναι ο κόσμος της μόδας...


Και της παραπάνω επανεμφάνισης ηγούνται οι σχεδιαστές που ανάβουν το πράσινο φως και στην συνέχεια ακολουθούν οι στυλίστες. Δεν είναι άδικο να περιμένεις πότε θα ανάψει αυτό το πράσινο φως για να φορέσεις κάτι που θέλεις;! Μόνο και μόνο για να μην σε κρίνουν οι υπόλοιποι;! Γι αυτό λοιπόν ξαναγυρνάμε στην προσωπική άποψη του καθενός... Κάνε το γούστο σου και άσε τους άλλους να κοιτάνε! Αυτό φίλες και φίλοι είναι στυλ....

Προς Θεού όμως, όταν δεν έχουμε να κάνουμε με απλή επιλογή, αλλά με κάτι το οποίο το κάνουμε λάθος ή πάμε για κάτι καλύτερο και το μπερδεύουμε κάνοντας τον εαυτό μας εμφανισιακά αχταρμά.....δεχόμαστε συμβουλές και από στυλίστες (αυτή είναι η δουλειά τους) και γενικότερα από άτομα καλόγουστα, επειδή προφανώς σε αυτήν την περίπτωση είμαστε το μακράν ακατάλληλο άτομο για διόρθωση.



Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του άρθρου...ελπίζω να μάθατε, να συμφωνήσατε/διαφωνήσατε ή και να ενθουσιαστήκατε με όλο αυτό το θέμα. Εγώ σας αποχαιρετώ, να περνάτε υπέροχααα !! Τα λέμε την επόμενη Τεταρτη.....




                                      



                                                                       Κίσιζζζ

                                                                                 Πωλίνα

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου