Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Morning makeup routine!!

Γεια σας γεια σας!!!

Σήμερα επέστρεψα με ένα διαφορετικό θέμα το οποίο πιστεύω θα βοηθήσει κορίτσια που τώρα ξεκινάνε το μακιγιάζ καθώς επίσης θα δώσει και μία ιδέα για ένα back to school makeup είτε για το σχολείο είτε για το πανεπιστήμιο!

Θα σας μιλήσω για την δική μου makeup ρουτίνα που ακολουθώ αυτή την περίοδο τα πρωινά που βιάζομαι αλλά θέλω και ένα όμορφο και σταθερό αποτέλεσμα.Θα σας δείξω τα προϊόντα που εγώ χρησιμοποιώ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ίδια.Απλώς εγώ σας δίνω κάποιες ιδέες και από κει και πέρα επιλέγεται τι βολεύει περισσότερο εσάς.

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε!




Ξεκινάω λοιπόν το πρωί με τον καθαρισμό του προσώπου μου και ακολουθώ γενικότερα τη ρουτίνα περιποίησής μου (αν θέλετε να σας κάνω κάποιο τέτοιο post πείτε μου κάτω στα σχόλια).

Στη συνέχεια επιλέγω να ενυδατώσω το πρόσωπό μου με τα αγαπημένα μου προϊόντα.

 Για όλο το πρόσωπο χρησιμοποιώ την steamcream η οποία με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένη! Αν βέβαια έχετε λιπαρή επιδερμίδα θεωρώ πως θα σας βγάλει κάποια λιπαρότητα οπότε δε θα τη συνιστούσα και τόσο.Για την περιοχή κάτω από τα μάτια χρησιμοποιώ την κρέμα ματιών Dr.K την οποία υπερλατρεύω! Δεν είναι καθόλου λιπαρή, είναι τεράστια (35 ml) και η ποσότητα που απαιτείται είναι απειροελάχιστη.Τέλος, για να προετοιμάσω τα χείλη μου, τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ το lip butter της nivea με raspberry και framboise το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ στην ξηρότητα των χειλιών μου.


Και αφού λοιπόν το πρόσωπό μου είναι έτοιμο ξεκινάω τη διαδικασία του μακιγιάζ μου.Τα πρωινά επιλέγω να μη βάλω κάποιο βαρύ foundation αλλά κάποια bb ή cc cream για να μου δώσει μια ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα μου.Τελευταία άρχισα να ξαναχρησιμοποιώ την bb cream της maybelline στην απόχρωση medium η οποία έχει μέτρια κάλυψη και SPF 30 απαραίτητο για την πρωινές ώρες που ο ήλιος καίει.Σε περίπτωση που σκοπεύω να λείψω πολλές ώρες από το σπίτι επιλέγω και ένα primer και για να καλύψω τους πόρους μου αλλά και για να κρατήσω στη θέση του περισσότερη ώρα το μακιγιάζ μου.Για την καθημερινότητά μου χρησιμοποιώ το prime and fine pore refining anti-shine base της catrice. Δίνει ένα ματ αποτέλεσμα και προστατεύει από τη γυαλάδα του προσώπου που μπορεί να εμφανιστεί.

Μιας που δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο πρόσωπό μου, επιλέγω μόνο ένα concealer για φωτεινότητα κάτω από τα μάτια και δεν είναι άλλο από το λατρεμένο μου fit me της maybellline στην απόχρωση 20 το οποίο είναι άριστο για φωτεινότητα αλλά δε θα το πρότεινα για κάλυψη.Τέλος, για να σετάρω τα κρεμώδη μου προϊόντα επιλέγω την all about matt της essence.Είναι μία άχρωμη πούδρα χωρίς επιπλέον κάλυψη που σετάρει όμως υπέροχα και δίνει ένα ματ αποτέλεσμα.



Προκειμένου να δώσω ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα στο πρόσωπό μου και να μην είναι flat επιλέγω στην καθημερινότητά μου να κάνω τα κοψίματά μου με το bronzer sun club της essence στην απόχρωση darker skin αν και έχω αρκετά ανοιχτό χρώμα στην επιδερμίδα μου.Μυρίζει καλοκαίρι οπότε μου φτιάχνει και τη διάθεση.Για ρουζάκι χρησιμοποιώ ένα απαλό ροδακινί από την catrice στην απόχρωση 090 mandy-rine.Τώρα που είναι ακόμη καλοκαίρι επιθυμώ ένα πιο ηλιοκαμμένο αποτέλεσμα οπότε χρησιμοποιώ και το bronzer της w7 σε όλο μου το πρόσωπο με ελαφρύ όμως χέρι καθώς και το higlighter στα ζυγωματικά μου για μια όμορφη λάμψη.


Προχωρώντας τώρα στα φρύδια, τον καθρέφτη του προσώπου όπως λένε και όχι άδικα,χρησιμοποιώ το μολύβι brow artist designer της L'oreal  στην απόχρωση 303-dark brunette καθώς και την μάσκαρα της ίδιας εταιρίας brow artist designer οι οποίες μου δίνουν καλοσχηματισμένα φρύδια σε μόλις ένα λεπτό!


Στην περιοχή των ματιών χρησιμοποιώ μία χρυσή απαλή σκιά με λίγο shimmer όπως αυτή της bourjois σε συνδυασμό με το έντονο μαύρο eyeliner της golen rose που εμπιστεύομαι και ξέρω πως όσο και να ιδρώσω δε θα τρέξει! Για να τελειοποιήσω το αποτελεσμά των ματιών μου χρησιμοποιώ την lash princess από την essence που προσφέρει μήκος, όγκο αλλά και διαχωρισμό με μία μόνο στρώση!


Τελειώνοντας λοιπόν το συνολικό μου μακιγιάζ επιλέγω και το κραγιόν που θα εφαρμόσω στα χείλη μου.Τον τελευταίο καιρό 3 είναι οι επιλογές μου πάντα όμως με το ίδιο lipliner της seventeen στην απόχρωση 19 ένα απαλό μωβ χρώμα.Τις ημέρες που θέλω ένα πιο απαλό αποτέλεσμα επιλέγω το matte balm της revlon στην ροζ αυτή απόχρωση ενώ τις μέρες που έχω διάθεση για κάτι πιο έντονο επιλέγω είτε το flat out fabulous της mac είτε το infallible gloss της L'oreal από την matte σειρά στην απόχρωση 407 smoke me up!

Αυτή λοιπόν είναι η πρόσφατη πρωινή makeup ρουτίνα μου.Ελπίζω να σας έδωσε ιδέες για το δικό σας πρωινό μακιγιάζ και να το προσαρμόσατε στα δικά σας γούστα.

Εσείς ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε το πρωί και ποια εμπιστεύεστε περισσότερο?

Φιλάκια,

Νικολέτα!


Φωτογράφος: Alexandra Fakiri Photography

4 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο ποστ!!! Να κανεις και ποστ με τ βραδυνη σ ρουτινα περιποιησης!!! Εγω αυτη τη περιοδο επιλεγω τη cc απο gerovital για το καθημερινο μου μακιγιαζ φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ακούσει πως είναι πολύ καλή αν και δε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να τη δοκιμάσω! Σίγουρα θα είναι ένα από τα επόμενα μου ποστ αυτό με τη ρουτίνα μου! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή